fbpx

TINJAUAN KAWASAN PEGAWAI OUTREACH PITAS

Ustaz Syukri Jean

TINJAUAN KAWASAN PEGAWAI OUTREACH PITAS

128 128 people viewed this event.

TINJAUAN KAWASAN PEGAWAI OUTREACH PITAS BERSAMA SUKARELAWAN
Pegawai Outreach kawasan Pitas telah membuat tinjauan dan kajian mengenai budak-budak pergi ke sekolah menaiki sampan/perahu.

Dalam bual bicara saya dan cikgu Jeffrin mengenai hal tersebut, perkara ini memang pun benar sehingga sekumpulan wartawan dari Astro Awani dan TV Astro Awani sendiri hadir juga membuat tinjauan sehingga tersiar dalam liputan siaran Astro Awani.

Perkara ini memang sudah lama berlaku dan Kementerian Pendidikan Negeri Sabah sudah pun memberi bekalan baju vase keselamatan beberapa kali disebabkan lusuh.

Cikgu Jeffrin sangat teruja sekali KDMRS Muslim telah menjalar ke kawasan Pitas dan sangat menyokong kehadiran KDMRS Muslim di Pitas. Dengan harapan agar KDMRS Muslim juga dapat menyumbangkan baju vase keselamatan milik peribadi sendiri budak-budak tersebut seramai enam (6) orang.

Keadaan kawasan kemarin juga agak mencabar . Paras air sungai Bengkoka menaik dengan deras. Pegawai Outreach terpaksa menunggu paras air sungai rendah baru boleh melalui kawasan tersebut.

——————————————————————–
TERIMA KASIH ATAS SUMBANGAN DAN SOKONGAN YANG DIBERIKAN. SEMOGA ALLAH SWT MEMBALAS JASA KALIAN DENGAN SEBAIK-BAIK GANJARAN.

 

To register for this event email your details to dakwah@kdmrsmuslim.com

Register using webmail: Gmail / AOL / Yahoo / Outlook

 

Tarikh dan Masa

01/08/2022 @ 12:00 AM to
01/08/2022 @ 11:30 PM
 

Lokasi

Pitas, Sabah
 

Jenis Aktiviti

 

Cawangan

Share With Friends