fbpx

𝐓𝐀𝐃𝐀𝐁𝐁𝐔𝐑 𝐀𝐋-𝐐𝐔𝐑𝐀𝐍 𝐊𝐃𝐌𝐑𝐒 – Surah Al-Baqarah ayat 160-163.

KDMRS Muslim

𝐓𝐀𝐃𝐀𝐁𝐁𝐔𝐑 𝐀𝐋-𝐐𝐔𝐑𝐀𝐍 𝐊𝐃𝐌𝐑𝐒 – Surah Al-Baqarah ayat 160-163.

28 28 people viewed this event.

Alhamdulillah, pada sesi tadabbur hari ini, warga KDMRS Muslim mengupas tafsiran ayat 160-163 dari surah Al-Baqarah. Sesi ini bertujuan untuk mendalamkan pemahaman terhadap ayat-ayat tersebut. Semoga ilmu yang diperoleh dapat menjadi panduan dan membawa keberkatan dalam kehidupan sehari-hari. 

Kecuali mereka yang telah taubat dan mengadakan perbaikan dan menerangkan (kebenaran), maka terhadap mereka itulah Aku menerima taubatnya dan Akulah Yang Maha Menerima taubat lagi Maha Penyayang. (Al-Baqarah [2:160])

Sesungguhnya orang-orang kafir dan mereka mati dalam keadaan kafir, mereka itu mendapat laknat Allah, para Malaikat dan manusia seluruhnya. (Al-Baqarah [2:161])

Mereka kekal di dalam laknat itu; tidak akan diringankan siksa dari mereka dan tidak (pula) mereka diberi tangguh. (Al-Baqarah [2:162])

Dan Tuhanmu adalah Tuhan Yang Maha Esa; tidak ada Tuhan melainkan Dia Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang. (Al-Baqarah [2:163])

Semoga melalui sesi tadabbur ini, para kakitangan KDMRS Muslim akan dapat memahami dan menghayati kandungan Al-Quran dan seterusnya mengaplikasikannya dalam kehidupan harian.
Terima kasih atas sumbangan dan sokongan. Semoga Allah SWT membalas dengan sebaik-baik ganjaran.

To register for this event email your details to dakwah@kdmrsmuslim.com

Register using webmail: Gmail / AOL / Yahoo / Outlook

 

Tarikh dan Masa

14/06/2023 @ 12:00 AM to
@ 11:30 PM
 

Lokasi

Online Event
 

Jenis Aktiviti

 

Cawangan

Share With Friends