fbpx

𝗞𝗨𝗥𝗦𝗨𝗦 𝗣𝗘𝗡𝗚𝗨𝗥𝗨𝗦𝗔𝗡 𝗝𝗘𝗡𝗔𝗭𝗔𝗛 – Kg. Bayangan, Keningau

Kelab Belia kg Bayangan & Kg Purakogis, KDMRS Muslim

𝗞𝗨𝗥𝗦𝗨𝗦 𝗣𝗘𝗡𝗚𝗨𝗥𝗨𝗦𝗔𝗡 𝗝𝗘𝗡𝗔𝗭𝗔𝗛 – Kg. Bayangan, Keningau

33 33 people viewed this event.

KURSUS PENGURUSAN JENAZAH KDMRS MUSLIM DI MASJID ADZILAL KG. BAYANGAN, KENINGAU

2 Disember 2023

Tim KDMRS Muslim dengan penuh kesyukuran telah mengadakan Kursus Pengurusan Jenazah di Masjid Adzilal Kg. Bayangan, Keningau. Acara yang berlangsung pada 2 Disember 2023 ini mengetengahkan slot teori yang disampaikan oleh Ustaz Dzulfikry Bin Dumatin, Ketua Jabatan Operasi KDMRS Muslim, diikuti dengan penerangan praktikal oleh Ustaz Dzulfiqar Jamudin, Pegawai di Jabatan Hubungan Strategik.

Menggali Ilmu Pengurusan Jenazah:

Kursus ini memberikan peluang kepada peserta untuk memahami teori pengurusan jenazah dengan lebih mendalam. Ustaz Dzulfikry Bin Dumatin memberikan pencerahan berharga, menjelaskan setiap aspek dari penyediaan kain kafan, mandi jenazah, solat jenazah, sehingga proses pengebumian.

Kerjasama dan Interaksi yang Berkualiti:

Para peserta diberi peluang untuk berinteraksi dan bertanya soalan, mencipta suasana pembelajaran yang dinamik. Kerjasama erat antara tim KDMRS Muslim dan komuniti setempat semakin tergambar melalui kesyukuran peserta.

Pentingnya Pengetahuan dalam Pengurusan Jenazah:

Dengan adanya kursus ini, KDMRS Muslim berharap untuk meningkatkan kesedaran masyarakat tentang proses pengurusan jenazah. Pengetahuan yang diperoleh diharapkan dapat membantu mereka menghadapi situasi dengan lebih tenang dan penuh keberkatan.

Sertai Kami dalam Menjejaki Ilmu:

Jika anda berminat untuk menyertai kursus-kursus mendatang atau ingin mengetahui lebih lanjut mengenai inisiatif KDMRS Muslim, sila kunjungi laman web kami di www.kdmrsmuslim.com.

KEHARMONIAN, KESEJAHTERAAN, PERSAHABATAN.

 

Video LIVE:

 

To register for this event email your details to dakwah@kdmrsmuslim.com

Register using webmail: Gmail / AOL / Yahoo / Outlook

 

Tarikh dan Masa

02/12/2023 @ 12:00 AM to
02/12/2023 @ 11:30 PM
 

Lokasi

Kg. Bayangan, Keningau
 

Jenis Aktiviti

 

Cawangan

Share With Friends